Fasensysteem

Fase 1 en 2
Als je voor het eerst gaat werken voor Uitzendbureau Actief, start je in Fase 1. Fase 1 duurt 26 gewerkte weken. Fase 2 duurt 104 weken.  Per 1 juli 2016 is dit nog maar 52 weken. Elke week waarin je werkt, telt mee voor de opbouw van fase 1 en 2. Het aantal uren dat je daarbij werkt is niet van belang. Vakantieweken of ziekte worden niet mee geteld. Je mag in deze Fase een onbeperkt aantal uitzendovereenkomsten achter elkaar krijgen. Het maakt daarbij niet uit voor hoeveel verschillende opdrachtgevers je werkt.

Uitzendbureau Actief biedt in fase 1 en 2 uitzendovereenkomsten aan met uitzendbeding. Het uitzendbeding houdt in, dat het einde van de opdracht van de inlener, ook het einde van jouw werkzaamheden betekent. Daarnaast eindigt jouw uitzendovereenkomst bij ziekte; heb je geen opzegtermijn; en als je niet werkt, krijg niet doorbetaald.


Fase 3
Heb je fase 1 en 2 voltooid en blijf je werken voor Uitzendbureau Actief dan kom je in fase 3. Ook als je er even tussen uitgaat, maar binnen 26 weken weer wordt uitgezonden via Uitzendbureau Actief, zit je in fase 3. Fase 3 duurt maximaal 4 jaar. Gedurende deze periode kunnen maximaal 6 uitzendovereenkomsten voor bepaalde tijd worden aangegaan.

Onderbreking werkzaamheden Fase 1,2 en 3
Ga je na een onderbreking van 26 weken of langer weer werken via het uitzendbureau? Dan begint de telling opnieuw vanaf het begin van fase 1. Als je in fase 3 een onderbreking van korter dan 26 weken hebt, telt deze mee voor de periode van 4 jaar. 

 

Fase 4

Heb je fase 3 voltooid en blijf je werken voor uitzendbureau Actief dan kom je in fase 4. Ook als je er even tussen uitgaat, maar binnen 6 maanden weer wordt uitgezonden via uitzendbureau Actief, dan zit je in fase 4. In fase 4 worden contracten gesloten voor onbepaalde tijd.

Onderbreking werkzaamheden Fase 4
Een contract voor onbepaalde tijd kan natuurlijk ook beëindigd worden. Hiervoor gelden de wettelijke vereisten van opzeggen. 

Google+